Ice Line
jégszobrászat


Ice Line
Jégszobor készítőket keres?

levelezési címünk:
1222 Budapest,
Kender u. 13.

telefon/fax:

06-1-227-0137

mobil:
06-20-9232-999

e-mail:
jegszobraszat@iceline.huIce Line

Húsvétra

Ha az ember egy csiri-viri csodás jégszobrot lát, egyből arra asszociál, hogy hú mennyibe kerülhet ez. Mert bizony nem olcsók ezek a csodás alkotások. Ezért is gondoltunk arra, hogy mindenki számára elérhető és használható eszközöket is csináljunk . Így jutottunk el ezekhez a – képeken látható – használati tárgyakhoz. Ezek nem csak szépek, de gyakorlati hasznuk is van, mégpedig az hogy ételek, italok kiadagolását, hűtését és felszolgálását segítik elő. A kagylókban kaviár, fagylalt, tenger gyümölcsei stb. tálalható.

A poharak 3-5 cl-s és 1 dl-esek. Ezekbe erősen hűtött röviditalokat ill. koktélokat lehet fel szolgálni. Az áruk is megfizethető:

  • a 3 cl-es pohár 50 Ft
  • az 5 cl-es 70 Ft
  • az 1 dl-es 150 Ft,
  • a kagylókat pedi 300 Ft-os nettó  áron kínáljuk.

Szeretne egyedi jégszobrot készíttetni?
Ön elképzeli, mi megvalósítjuk!

Ha valakinek egyéb ötlete van azt is megpróbáljuk megvalósítani, feltéve, hogy ez sorozatgyártásra is alkalmas lehet.

Jégszobor húsvét Jégszobor Jégszobor

Ezekkel a gondolatokkal kívánunk Boldog Húsvéti ünnepet, sok locsolót és hímes tojást mindenkinek! - Takács László

Jégszobor Ice Line

Jégszobrok és jégfigurák a fantázia és valóság határán...

A jégből való szoborkészítés több évszázados múltra tekinthet vissza, hiszen maga Michelangelo is készített már tanulmányokat jégből, természetesen nem olyan célzattal, mint manapság.

jégszobor

A legjobban a távol-keleti országokban terjedt el ez a kultúra, de nagy divatja van az Amerikai Egyesült Államokban valamint Nyugat-Európában is.

Talán a Fülöp-szigeteken űzik a legmagasabb színvonalon, hiszen a Filippínó szobrászok a legfoglalkoztatottabbak a tengerjáró hajókon és szerte a világon.

rövid ismertető a jégszobrokról...

A szobrok élettartama illetve élvezhető szépsége nagyságtól függően 5-6 óra. Ez alatt az idő alatt rendezvény általában lezajlik és a szobrok visszaváltoznak azzá amiből keletkeztek, természetes vízzé.

Színezni is tudjuk a jeget, erre egy speciális eljárást dolgoztunk ki, de ha a színtelen jeget valamilyen színes égővel világítjuk meg, szintén különleges hatást produkál.

színezett alkotás

A megvilágításnak különben is nagy a jelentősége ebben a máfajban, hiszen mint egyes fotóink is bizonyítják a megvilágítatlan szobor teljesen homogén, hétköznapi, míg a megvilágítás által szinte megelevenedik, csillog, szikrázik, élni kezd.

El lehet képzelni, milyen hatása van annak amikor a vendégek belépnek egy sötét helységbe ahol csak a jégszobrok vannak megvilágítva. Ezt legegyszerűbben úgy tudják átélni ha Önök is rendelnek belőlük.

Több versenyen is indultunk már, ahonnan arany és ezüst érmekkel gazdagítottuk gyüjteményünket.

Tekintse meg jégszobor és formatorta referenciáinkat a fényképalbum menüpontban.

A jégszobrászatról

Napjainkban egyre divatosabb és kedveltebb dekorációs kellék a jégszobor. Esküvőkön, szülinapi bulikon használják leggyakrabban a díszítés szépségének fokozására.

A jégszobrokról szóló forrásokból kiderül, hogy időszámítás szerint 387-ben már faragtak formákat jégből, méghozzá Kínában. Ezeket a díszeket a császár tiszteletére készítették.

Ma a jégszobrászat az Egyedült Államokban és Nyugat-Európában örvend a legnagyobb népszerűségnek.

Sokan úgy gondolják, a szobrászok közül a jégszobrászoknak van a legnehezebb dolguk, ezért is becsülik meg őket annyira, hiszen számos nehézséggel kell felvenniük a harcot alkotás közben. A legszámottevőbb, hogy ki kell bírnia a hideget, hogy ne legyen használhatatlan az alapanyag, és megfelelően tudjon vele dolgozni. Nagy figyelmet kell szentelni a megmunkálandó jégtömb tömegének és sűrűségének. A szobrokat általában színtiszti kristályvízből készítik, ám vigyázni kell, hogy ne alakuljanak ki oxigénbuborékok, ugyanis így a jég zavaros és tejszerű lehet. A buborékképződést úgy akadályozzák meg, hogy a vizet, míg meg nem fagy, cirkuláltatják.

További információért forduljon hozzánk bizalommal!Jégszobrok minden alkalomra!

A jégszobrászat manapság egy meglehetősen divatos tevékenység. Ez természetesen nem véletlen, hiszen egy jégszobor tökéletes figyelemfelkeltő eszköz. Jégből gyakorlatilag bármi megformázható, így szinte minden típusú rendezvényhez passzolhat. Lehet akár egy kisebb szabású családi esemény vagy egy hatalmas üzleti jellegű rendezvény, a jégszobrok alkalmazása mindenképpen különleges ötlet.

Egy jégszobor nem csak díszítésként használható, különböző hasznos funkciókat is betölthetnek. Akár az ételek és italok felszolgálása is történhet jégből készült tányérokon és poharakban. Egy ilyen vacsora biztosan olyan élmény marad a résztvevők számára, melyre évek múltán is szívesen visszaemlékeznek.

A jégszobrok nem csak formájukat tekintve lehetnek eltérőek. Igény szerint a jég színezhető is, illetve a különböző fényeknek is hatalmas szerepe lehet a látvány fokozásában. A jégszobor garantáltan tovább emeli az esemény fényét.

Rendeljen jégszobrot, ha
  • Szereti az egyedi, figyelemfelkeltő megoldásokat.
  • Szereti a kifinomult, igényes díszítő elemeket.
  • Vendégeinek szeretne felejthetetlen élményt okozni.
Amennyiben jégszobrokkal kapcsolatos kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!

jégszobrászatUgye Ön is szeretné felejthetetlenné tenni a karácsonyi céges összejövetelt vagy a szilveszteri mulatságot?

Akkor kápráztassa el vendégeit egy varázslatos és egyedi jégszoborral!

A jégszobrok mindenkit ámulatba ejtenek különlegességükkel és szépségükkel, így bármilyen rendezvény nívósabbá tehető általuk. A mai világban, amikor igen meghatározó az emberek szemében az, hogy milyen partit adunk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy kihagyjunk egy ilyen pazar lehetőséget a figyelem felkeltésre.

Nálunk profi jégszobrász szolgálja ki igényeit! Nem csak a meglévő figurákból választhat és kérhet élő jégszobrász előadást, hanem dekorációs elemként, akár cége logóját is kifaragtathatja. Kell ennél jobb reklám?

Egy dekoratív jégszoborral kivívhatja vendégei elismerését, valamint megalapozhatja az ünnepi hangulatot a karácsonyi bulin vagy a szilveszteri összejövetelen is a megfelelő dekoráció kiválasztásával. Engedje szabadjára fantáziáját, gondolja át, milyen alakzat illene legjobban az eseményhez és keressen minket még ma!

A jégszobrok minden rendezvény esztétikus kellékei!

jégszobrászat

Szeretne egyedi és igazán nívós rendezvényt szervezni?

Akkor nincs más dolga, mint jégből készült edényekben, poharakban szervírozni a vendégeknek szánt ételt és italt!

A jégszobrász alkotásokat nem csupán dekorációs elemként lehet használni. Számos rendezvényen bizonyítottak már a különféle méretű és stílusú jégpoharak és jégtálak is. Igazán nagy sikernek örvendenek ezek a jégből készült tálalóeszközök, hiszen számos előnyük van.

Nem kell őket elmosogatni a rendezvény végén, egyszerűen csak hagyni kell őket a mosogatóban elolvadni. Emellett a rendezvény egész ideje alatt nem kell gondot fordítani az italok hidegen tartására, hiszen a jégtálak és jégpoharak megteszik ezt a szolgálatot.

Álmodjon meg egy különleges felszolgáló szettet és amennyiben az megvalósítható, mi elkészítjük Önnek! Így teheti igazán egyedivé és egzotikussá a partit. Emellett, igény szerint különféle jégszobrokat is rendelhet vagy előadással is színesítheti az eseményt.

Ha valami különlegességgel kedveskedne vendégeinek, rendeljen Ön is jégből készült tálalóeszközöket!

jégedényHogyan készül a jégszobor?

Szeretné felejthetetlenné tenni közelgő rendezvényét?

Kápráztassa el üzletfeleit, kollégáit, barátait és családját egy roppant mutatós látványelemmel, a jégszoborral!

A jégszobor igen kedvelt díszítőelem az amerikai és nyugat-európai régióban. Nem csoda ez, hiszen ritkán adatik meg, hogy hatalmas jégtömbök között sétálhatunk, vagy éppen egy jégpohárból fogyaszthatjuk el frissítőnket. Arról azonban már ritkábban esik szó, hogy milyen technikával készülnek ezek a varázslatos konstrukciók.

A jégszobor elkészítésének fontos tényezője az idő. Ezt úgy kell érteni, hogy a környezet hőmérsékletétől függően változhat a munkára szánható idő mennyisége. A folyamat fontos eszköze a láncfűrész, mely lehetővé teszi a gyors faragást úgy, hogy közben nem okoz töréseket a nagyobb darabok leválasztásakor sem. Az alkotók gyakran használnak a jégszobor készítése során kézifűrészt is, mely speciálisan erre a célra lett kifejlesztve, a finom munkálatokat pedig vésővel végzik. A modernitás jegyében, a kívánt forma kivágására bizonyos CNC gépek is alkalmasak lehetnek.

Jégszobrot szeretne készíttetni? Forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!

jégszoborPraktikumtól a pompáig

Manapság egyre divatosabb a különféle rendezvényeken, hogy a jégszobrászat műremekeivel teremtik meg a kívánt atmoszférát, az emelkedett hangulatot. Sokan azonban nem is gondolnák, hogy ez, a napjainkban luxust, előkelőséget sugalló művészeti forma, a középkori kínai halászok és kézművesek mindennapi eszköze volt.

A korabeli Kínában a jégszobrászatot egészen más céllal űzték, mint ma. Egy vödörnyi vizet lefagyasztottak, melybe mélyedést véstek, ahol kis lámpást helyeztek el. Így világítottak. A jég ugyanis prizma módjára viselkedve gyönyörűen szórta a fényt, felerősítve ezzel az eredeti, pici lángot. A kísérletezések során a világítás e módszere, és így a jégszobrászat is fejlődött. Az emberek ugyanis rájöttek, hogy hogyan lehet még jobban növelni a fényerőt és az esztétikai értéket egyaránt. Az idők során a jégszobrászat, immár díszítő eljárásként, átterjedt a csillogó palotákba is, innen pedig nyugat irányába.

Lepje meg vendégeit Ön is egy különleges jégszoborral következő rendezvényén! Kérdéseivel forduljon hozzánk, készséggel várjuk megkeresését!

jégszobrászatJégcsodák mindenfelé!

Biztosan már Ön is hallott arról, hogy a jég milyen sokoldalúan felhasználható. Gyakran azonban a jég hallatán negatív asszociációk jutnak eszünkbe, melyek leginkább a téli közlekedés nehézségeihez kapcsolódnak. Tegyük most félre ezeket a gondolatokat, és ismerkedjünk meg a jég pozitív oldalával! Hiszen mi lehet szebb egy szépen megfaragott jégszobornál vagy egy érdekes jéghotelnél?

Lappföld északi részén például minden évben felépítenek egy jéghotelt, melyben minden csupán jégből készült, a falaktól kezdve az edényeken át egészen a jégszobrokig. Ez az építmény akkora sikert ért el különlegességének, egyediségének köszönhetően, hogy évente temérdek ember látogat el oda, hogy egy éjszakát jéggel övezve tölthessen el.

Varázsolja el Ön is vendégeit a jég erejével, jégszobrokkal! A siker garantált, hiszen ritka és lenyűgöző látvány egy ilyen alkotás.

Felkeltettük érdeklődését? Ön is rendelne egy jégszobrot, esetleg kelyheket vagy poharakat a következő rendezvényére? Ne habozzon, keressen fel minket mielőbb és kérje árajánlatunkat!

jégszoborA jégpohárból minden korty élvezet

Partit rendez? Szeretné elkápráztatni vendégeit? Adunk Önnek néhány tippet!

A legtöbb esetben egy összejövetelen nagy szerepet kapnak a felszolgált ételek és italok. Valamiért ez egy kódolt reakció, mely akkor erősödik fel igazán, ha egy kisebb társaság verődik össze.

Az igényesebb vendégek a menün túl nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy miből fogyaszthatják el a kiszemelt italokat é ételeket. Az Iceline elárulja Önnek, hogy miért érdemes jégpoharakat és tálakat rendelnie!

A jégpoharak nagy előnye, hogy hidegen tartják az italt. Nyári melegben sokszor probléma, hogy a kiöntött italok túl hamar megmelegednek, így gyakorlatilag fogyasztásra alkalmatlanná válnak. Amennyiben jégpohárban szolgálja fel italait, ez garantáltan nem fordulhat elő! Ugyanígy lényeges, hogy a jégpoharak igencsak dekoratívak, így vendégei esztétikai igényeit is ki tudja majd elégíteni.

Lepje meg a vendégsereget a következő partiján ezekkel a különleges poharakkal és tálakkal! A hatás garantáltan nem marad el!

jégpohárKülönleges jégszobrászat

A jégszobrászat egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Azért jelent itt is különlegességet ez a művészeti ág, mert nálunk egyáltalán nem megszokottak az igazán hideg telek. Így egy-egy jégszobor nem csupán szépsége miatt számít különlegességnek.

Egyre több rendezvényen kápráztatják el a szervezők vendégeiket ezekkel a jégszobor csodákkal. Eleinte csak luxushajók, luxuséttermek rendezvényein láthattuk a szobrokat, ám mára már esküvőkön, más rendezvényeken is különleges látványelemként szolgálnak a jégszobrok, főleg akkor, ha a sötét terembe belépve csak ezek adják a sejtelmes fényforrást.

A jégszobrászat olyan művészet, amely nagy szakértelmet és kreativitást igényel. A helység hőmérséklete, ahol a szobor készül, meghatározó, hiszen ettől függ, hogy a művész mennyi idő alatt képes elkészíteni művét. A jégszobrászatban is megjelent a gépesítés, hiszen láncfűrésszel könnyedén és törésmentesen vághat le nagyobb darabokat a szoborból. A kézi fűrész lehetővé teszi a formázást, a kisebb mozdulatokat. Speciálisan erre tervezett fűrészekkel finom mozdulatokat, kisebb formázásokat végezhetnek a jégszobrászok.

Ha Ön is szeretné, hogy rendezvénye különleges látványelemekkel gazdagítsa vendégei élményeit, rendeljen tőlünk jégszobrot!

jégszobrászatJeges mesevilág gyermekeknek

Gyermekként szinte mindenkit magával ragadott a mesék varázslatos világa, ahol a jó és rossz szereplők küzdenek hihetetlen kalandokon és lenyűgöző tájakon keresztül. Az élmények gyakran egy életre szólnak, hiszen felnőttként is időről-időre megelevenednek, legfőképpen, amikor a saját gyermekének mesélni az ember.

Minden szülő szeretné gyermeke számára egyedivé és emlékezetessé tenni a jeles eseményeket, születésnapokat és családi rendezvényeket, melyre kiváló lehetőséget biztosít a jégből megelevenedő varázsvilág megteremtése. A jégből készült szobrok, mesefigurák és díszlet kicsiket és nagyokat egyaránt elvezethet a képzelet világába, ahol szívesen ünnepelheti együtt a család fontos alkalmakat.

Tegye Ön is felejthetetlenné gyermeke születésnapját, névnapját, a családi karácsonyt és egyéb ünnepeket, zsúrokat jégből készült szobrokkal és mesefigurákkal, melyekkel valósággá varázsolhatja a mesék világát, szereplőit és hangulatát! Egyedi ötleteivel és kéréseivel forduljon hozzánk bizalommal, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

mesefigurák jégből

Jégszobor Wikipédia Jégszobor Startlap Hogyan készül a jégszobor?